Skip to content

Technical Support Engineer

België, MelleOperations

Bij 4411 streven we ernaar alle autogebruikers dagelijks bij te staan in het eenvoudig en snel betalen voor parkeren. Met meer dan 3 miljoen geregistreerde gebruikers is 4411 uitgegroeid tot de grootste parkeerapplicatie van België. Zo betaal jij eenvoudig van op afstand en op de minuut jouw parkeersessie. Naast straatparkeren bieden we ook parkeren aan via parkeergarages, kan je De Lijn en NMBS-tickets kopen via onze app én laad je je elektrische wagen op.

Mobiliteit zit met andere woorden verwerkt in onze genen en we focussen er ons op onze community verder te ondersteunen met nieuwe en leuke features. Om ons doel te halen en verder te groeien zijn we op zoek naar jou om ons team te vervolledigen!

Functieomschrijving

Als Technical Support Engineer in het 4411-team ben jij het aanspreekpunt tussen nieuwe of bestaande B2B & B2G partners. Jij bent verantwoordelijk voor het onboarden van nieuwe partners, alsook beheer jij de operationele opvolging nadien. Met behulp van goeie projectmanagement skills zorg jij ervoor dat onze partner of klant koning is en lever je een naadloze support ervaring.


Vereisten

Wat verwachten we van jou? 

  • Grote motivatie, positieve ingesteldheid en resultaatgericht werken 💪🏻
  • Als centraal aanspreekpunt zorg jij voor een goeie band met de klant en sta jij paraat om hulp te bieden vanuit het Service Team.
  • Je denkt vanuit operationeel en technisch standpunt om de juiste acties te ondernemen bij problemen en stuurt de juiste mensen aan.
  • Je zal nauw samenwerken met ontwikkelaars en project managers om problemen met hoge prioriteit op te lossen.
  • Je kunt zelfstandig werken maar werkt als team bij lopende projecten.
  • Je bent verantwoordelijk voor het opvolgen en beheren van betalingsstromen, in samenspraak met finance.

Wie ben jij? Welk profiel zoeken wij. 

  • Je hebt een technische achtergrond en bezit project management skills.
  • Je bent probleemoplossend ingesteld en gaat proactief handelen bij potentiële problemen.
  • Je bezit sterke communicatieve (Nederlands, Frans & Engels) en probleemoplossende vaardigheden
  • Ervaring met verschillende technologieën (Javascript, MYSQL, Postman API), rapporteringstools (PowerBI) en Microsoft Office-tools is een plus, leergierigheid is een must. 

Wat bieden wij jou aan? 
Je komt terecht in een klein maar hardwerkend team waar communicatie en teamspirit key zijn. Aan de hand van flexibele werktijden gepaard met een geweldige kantoorsfeer bieden wij jou hopelijk jouw nieuwe droomjob aan. Uiteraard is er de mogelijkheid om van thuis uit te werken, ook al wil je onze 'Last Friday'-borrels zeker niet missen 😉  Daarnaast ontvang je nog eens ongelimiteerde toegang tot de 4411-diensten. Do we need to say more?

Interesse?

Ben je nog steeds enthousiast na het lezen van deze beschrijving of wil je graag een eerste kennismaking inplannen? Solliciteer via onderstaande knop en wie weet werk jij binnenkort mee aan dé grootste parkeerapplicatie van België.

of

4411